Kategorijos

Informacija

Trys žingsniai, padedantys išsirinkti virtuvės baldus

Trys žingsniai, padedantys išsirinkti virtuvės baldus

Virtuvė — maisto gaminimo šventovė. Čia gimsta pačios originaliausios idėjos, gaminami skaniausi patiekalai ir išbandomi nauji receptai. Virtuvė yra ta namų vieta, kurioje praleidžiama nemažai laiko. Todėl labai svarbu, kad ši erdvė būtų praktiška ir patogi. Namų interjero kūrime svarbų vaidmenį atlieka baldai. Įrenginėjant virtuvę, taip pat labai svarbu, kokie virtuvės valdai bus pasirinkti. Virtuvės baldai dažnai diktuoja visą virtuvės kambario stilių, todėl jų paieška užima nemažai laiko. Dažnai kyla klausimai: į ką atkreipti dėmesį, kokius virtuvės baldus pirkti?

Pirmasis žingsnis: erdvės įvertinimas.

Kiekvienas remontas ar namų interjero atnaujinimas prasideda nuo plano. Taigi, ir perkant virtuvės baldus patartina tokį planą susidaryti. Pirmasis plano punktas — virtuvės erdvės įvertinimas. Virtuvės baldai turi atitikti patalpos išmatavimus. Statydami namus virtuvę galime projektuoti patys. Galime pasirinkti patalpos didį, plotį, langų ir durų išdėstymą. Jei įsigyjame įruoštą būstą, pakeisti inžinerinius dalykus būna sudėtinga, todėl interjerą kuriame baldų pagalba. Atsižvelgiant į patalpos didį, perkami dideli baldų komplektai arba minimalistiniai virtuvės baldai. Esant didelei virtuvei galima rinktis daugiafunkcinius virtuvinių baldų komplektus su prie jų derančiais stalais ir kėdėmis. Tuo tarpu, jei virtuvė labai maža, verta pagalvoti apie kombinuotus virtuvės baldus, į kuriuos galima įmontuoti buitinę techniką, kitą svarbią įrangą.

Antrasis žingsnis: spalvos ir tekstūros.

Visi sutiktų, kad virtuvė turi būti stilinga. Virtuvės baldai yra pagrindinis atributas, suteikiantis virtuvei išskirtinį akcentą. Virtuvės baldai gali būti su mediniu arba metaliniu paviršiumi. Neretai naudojamos ir abi kombinacijos. Mėgstantys klasikinį stilių gali rinktis šaltos: juodos, tamsiai mėlynos, pilkos, rudos spalvos gamas. Tie, kurie nori ryškios ir išskirtinės virtuvės, gali išbandyti baltų, geltonų, raudonų spalvų paviršius. Neretai, didesniam kontrastui išgauti, pasirenkamos kelių spalvų variacijos.

Trečiasis žingsnis: buitinės technikos pritaikymas

Renkantis virtuvės baldus reikia nepamiršti, kad svarbu pagalvoti ir apie buitinę techniką. Norint, kad virtuvė atrodytų elegantiškai arba moderniai būtina suderinti baldus ir naudojamą techniką. Jei virtuvė nedidelė, buitinė technika turi būti įmontuojama, kad neužimtų papildomos vietos. Tačiau, jei virtuvė erdvi, galima rinktis ir atskirai pastatomą buitinę techniką. Tai priklauso nuo galimybių ir interjero vizijos. Virtuvės baldai šiandien yra populiarus pirkinys, todėl pasiūla yra gana didelė. Baldus galima pirkti tiek baldų parduotuvėje, tiek ir internetu. Svarbiausia, nuspręsti, ko ieškote!

Sekite mus Facebook'e