Kategorijos

Informacija

Kodėl svarbu tinkamai pasirinkti virtuvės baldus?

Kodėl svarbu tinkamai pasirinkti virtuvės baldus?

Virtuvė yra ta vieta, kur mes galime ne tik atsipalaiduoti, bet ir parodyti savo kulinarinius sugebėjimus. Tačiau, kiekvienas mėgstantis gaminti žmogus tikrai pritars tam, kad visada maloniau gaminti tokioje virtuvėje, kuri yra patogi, funkcionali ir pritaikyta, atsižvelgiant į visų šeimos narių poreikius. Tad jei artimiausiu metu galvojate apie naujos virtuvės įrengimą ar senosios atnaujinimą, būtina pagalvoti  apie tam tikrus praktinius dalykus, kurie tikrai pravers ir leis lengviau palaikyti tvarką virtuvėje. Nežinote nuo ko reiktų pradėti, kad virtuvės baldai būtų ne tik gražūs, bet ir funkcionalūs?

Visų pirma, reiktų tiksliai žinoti virtuvės ploto matmenis. Svarbu išsimatuoti ne tik grindis, bet ir sienas, atstumus tarp langų ir durų, taip pat ir lubų aukštį. Tai pravers, planuojant darbastalio dydį, viršutinių ir apatinių spintelių kiekį ir aukštį bei kitus norimus virtuvinių baldų elementus. Sekantis žingsnis būtų – įsivertinti turimų buitinių prietaisų, indų ar kitų maisto gamybai reikalingų daiktų kiekį. Taip žinosite, kiek vietos reikės suplanuoti jų sandėliavimui. Taip pat pagalvokite apie tai, kokio tipo pakabinamų virtuvės spintelių norėtumėte – atvirų ar uždarų. Jei virtuvėje planuojate daugiau atvirų spintelių ar lentynų, tuomet reiktų pasirūpinti tinkamo galingumo garų surinkėju, nes taip ant jų nesikaups drėgmė ir riebalai. Tačiau jos nebus apsaugotos nuo dulkių, todėl dažniau teks jas valyti. Jei neturite tam laiko, tuomet geriau rinktis uždaro tipo spinteles su durelėmis. Jos gali būti tiek medinės, tiek stiklinės. Pastarosios itin gražiai žiūrisi, kuomet būna integruotas LED apšvietimas. Jis puikiai praverčia vakare, kuomet nenorite naudoti pagrindinio šviesos šaltinio, tačiau virtuvėje reikalinga bent minimali šviesa. Taip apšviesta virtuvė atrodys labai jaukiai ir joje norėsis būti. Kalbant apie pakabinamas virtuvės spinteles, geriausia jas kabinti prie pat lubų, nepaliekant tarpo. Taip išvengsite papildomo vargo, valant jų viršų nuo susikaupusių riebalų ar dulkių. Tačiau reiktų įsivertinti jų aukštį, kad būtų patogu jomis naudotis. Galima rasti ir kitų sprendimų, pavyzdžiui, virš žemiau pakabintų spintelių, įrengti uždarą ilgai negendančio maisto sandėliavimo vietą. Tai ypač aktualu tuomet, jei gyvenate bute, kur jus riboja gyvenamasis plotas. Renkantis spintelių stalviršį, svarbu rinktis tokias medžiagas, kurios būtų atsparios karščiui, skirtingoms temperatūroms, drėgmei ir įbrėžimams. Tai svarbu, nes gaminant maistą, būna pačių įvairiausių situacijų, kuomet išsilieja vanduo ar išbėga karšta sriuba, kas gali negrįžtamai sugadinti ne tik turimą buitinę techniką, bet ir baldus. O tinkamai pasirinktos medžiagos ir jų atsparumas, gaminant baldus, gali jus apsaugoti nuo tokių nuostolių ir taip galėsite savo virtuve džiaugtis ilgus metus.

Be darbo zonos virtuvėje yra svarbi ir poilsio zona, kur susirenka visa šeima ne tik kartu pavalgyti, bet ir pabendrauti. Dėl to, pagalvokite apie tai kokio dydžio ir aukščio stalo reikėtų jūsų šeimai. Jei jūsų neriboja virtuvės ar valgomojo kambario erdvės plotas, tuomet geriau rinktis didesnį stalą, tai galėsite puikiai išnaudoti švęsdami šeimos šventes ar kitas svarbias progas. O jei jums didelio stalo nereikia kasdieniniam naudojimui, tuomet galite rinktis labai puikų sprendimą stalą-transformerį, kuris nesudėtingai iš nedidelio ar vidutinio dydžio stalo virs į didesnį, prie kurio tilps ne tik jūsų šeimos nariai, bet ir atvykę svečiai. Prie stalo reiktų pasirinkti ir tinkamo aukščio kėdes. Jos turi būti patogios, atitinkančios jūsų poreikius, lengvai prižiūrimos ir derančios prie interjero.

Sekite mus Facebook'e