Kategorijos

Informacija

Kėdžių tipai. Kokią kėdę pasirikti?

Kėdžių tipai. Kokią kėdę pasirikti?

Įsirenginėjant naujus namus ar atsinaujinant esamus, mes dažniausiai norime, kad jie ne tik būtų jaukesni, gražesni, bet ir funkcionalūs. Tad kaip padaryti taip, kad pavyktų be didelių išlaidų pagražinti namus ir būtų galima džiaugtis jų patogumu. Vienas iš svarbesnių baldų, garantuojančių patogumą yra kėdės. Jų būna pačių įvairiausių, priklausomai ar jos skirtos kasdieniniam naudojimui, darbui ar poilsiui. Tad norime apžvelgti vienus iš dažniausiai pasitaikančių kėdžių tipus.

  • Biuro kėdės, skirtos darbui prie rašomojo stalo ir stacionaraus kompiuterio. Dažniausiai šios kėdės būna ant ratukų tam, kad būtų patogu keisti kūno padėtį ar neatsistojus pasiekti akių lygyje esančius dokumentus ar kitus reikalingus daiktus. Renkantis biuro kėdę svarbu atkreipti dėmesį į jos patogumą, sėdynės ilgį ir atlošo aukštį. Taip pat rekomenduotina rinktis kėdę su porankiais ir kad būtų galimybė reguliuoti jos aukštį. Atkreipkite dėmesį ir į tai ar kėdė yra ergonomiška ar patogi jūsų sudėjimui.

  • Baro kėdės – tai aukštos kėdės, skirtos valgomojo ar poilsio zonai, kur būtų galima greitai pavalgyti. Šio tipo kėdės atrodo labai šiuolaikiškai ir stilingai. Dažniausiai koja būna pagaminta iš metalo, rečiau pasitaiko medinės ar plastikinės kėdės. Sėdimoji dalis dažnai reguliuojasi, gali būti tiek su atlošu, tiek be jo. Valgomajame dažniausiai naudojamos kėdės be atlošo, tačiau grožio salonuose galima pamatyti tokio pat tipo kėdžių, tačiau su atlošu, nes jis leidžia išsėdėti ilgesnį laiką, nekeičiant kūno pozicijos.

  • Supamosios kėdės ar krėslai – puikus variantas, norintiems susikurti jaukų poilsio kampelį, kur galima būtų jaukiai įsisupus į pledą skaityti knygą ar užsiimti rankdarbiais. Be to, tai puikus baldas auginantiems mažus vaikus, nes supimas juos ramina ir padeda greičiau užmigdyti.

  • Svetainės kėdės – skirtos valgomajam. Dažniausiai yra perkamos ne po vieną, o komplektais. Nesvarbu iš ko jos būtų pagamintos, svarbiausia reiktų rinktis tokias, kurias lengva būtų valyti ir prižiūrėti, nes ten kur valgoma, dažnai nutinka įvairių situacijų, kuomet dūžta indai ar išsipila įvairūs skysčiai. Tad šioje vietoje šalia grožio ir elegancijos, verta pagalvoti ir apie praktiškumą.

  • Sudedamos kėdės – tai puiki išeitis, planuojantiems didesnius žmonių susibūrimus ar stokojantiems didesnio gyvenamo ploto. Reikalui esant, galite pasinaudoti kėdėmis, o po to jas kompaktiškai sulanksčius pasidėti iki sekančio poreikio. Be to, tokio kėdės ne tik yra praktiškos, bet ir nedaug kainuoja.  Jas patogu transportuoti, kas aktualu mėgstantiems patogiai keliauti ir komfortiškai jaustis.

  • Specializuotos kėdės, kurios turi tam tikrą paskirtį, pavyzdžiui galinčios atlikti tam tikrų zonų masažą. Dažniausiai tai yra patogus fotelis ar krėslas į kurį atsisėdus yra nustatomos tam tikros vibracijos, kurių pagalba yra masažuojamos probleminės kūno vietos. Taip pat gali būti kėdės, kurios yra pritaikytos žmonėms turintiems sveikatos sutrikimų ar nesunkią negalią. Dažniausiai jos yra pritaikomos ir sureguliuojamos pagal konkretaus žmogaus, kuris ja naudosis sudėjimą.

  • Poilsio kėdės – dažnai būna labai patogios ir komfortiškos. Padedančios atpalaiduoti kūno raumenis nuo įtampos po dienos darbų. Tokios kėdės dažniausiai turi specialias pakylas kojoms, kas užtikrina didesnį komfortą ir leidžia greičiau atgauti jėgas. Dažniausiai tokios kėdės atitinka anatomišką mūsų nugaros linkį, kas padeda nuimti apkrovas ir įtampą nuo stuburo ir nugaros raumenų.

Taip trumpai apžvelgus pagrindinius kėdžių tipus, jums bus lengviau įsivertinti savo poreikius ir galimybes ir išsirinkti jums labiausiai tinkantį variantą.

Sekite mus Facebook'e