Kategorijos

Informacija

Kaip susikurti jaukią darbo aplinką?

Kaip susikurti jaukią darbo aplinką?

Darbe mes praleidžiame didžiąją dalį savo laiko, dėl to labai svarbu jame susikurti tokią aplinką, kur jaustumėtės patogiai ir gerai. Pozityvios nuotaikos palaikymas ir geras mikroklimatas padeda ne tik ilgiau išlaikyti dėmesį, bet ir jaustis darbingai. Be to, anot psichologų, tai didina žmonių motyvaciją dirbti ir siekti geriausių rezultatų. Kaip tai padaryti?

Visų pirma reiktų pasirūpinti, kad biuro baldai būtų patogūs ir ergonomiški, pritaikyti konkrečiai darbo vietai, atsižvelgiant į darbuotojų pareigas ir poreikius. Tinkamai aprūpintas darbuotojas jaučiasi didesnį pasitenkinimą darbu ir negaišta laiko dalykams, kuriais jau yra pasirūpinta iš anksto. Turbūt nei vienas nenorėtumėte ir negalėtumėme jaustis darbingai visą darbo laiką, jei darbo kėdė būtų per žema ir nepatogi, o darbo stalas būtų per mažas ar nepritaikytas darbui su kompiuteriu. Dėl to, svarbu ne tik pasirūpinti tinkamomis darbo sąlygomis, bet ir reikalingos darbo priemonėmis, įskaitant ir baldus.

 Be to, nereiktų pamiršti, kad patenkinti darbuotojai, reprezentuoja ne tik jūsų verslą, bet ir kuria reputaciją, kas kelia pasitikėjimą ne tik jūsų verslo partneriams, bet ir esamiems ar potencialiems klientams. Taip galėsite drąsiai konkuruoti su kitais toje pačioje srityje dirbančiais verslais.  Be to rūpinimasis savo darbuotojais parodo ir tai, koks socialiai atsakingas yra jūsų verslas. Visa tai kuria pridėtinę vertę, kuri yra neįkainojama ir neišmatuojama jokiais finansiniais rodikliais. Be to ir patys darbdaviai ir vadovai jaučiasi gerbiami ir motyvuoti siekti aukštų rezultatų, kai darbuotojai yra lojalūs ir patenkinti įmonės sėkme.

 Jauki darbo aplinka tiesiogiai veikia ne tik mūsų psichinę, bet ir fizinę sveikatą. Galbūt ne vienas esame pajutę ir tai, kad galime žymiai daugiau ir kūrybiškiau surasti įvairių sprendimų ir efektyviau dirbame, kai jaučiamės ramūs ir atsipalaidavę, ir nejaučiame streso bei įtampos. Tad jei tik planuojate pradėti savo verslą ir esate pradinėje stadijoje, kuomet tik kuriate darbo erdvę, būtinai skirkite pakankamai dėmesio tiek darbo erdvių bei poilsio erdvių išplanavimui bei kokybiškų biuro baldų įsigijimui.

Biuro baldai turėtų būti funkcionalūs ir patogūs naudoti kasdien. Dėl to, pasistenkite, kad būtų pakankamai vietos ne tik darbo stalui, reikalingoms darbo priemonėms ir dokumentams susidėti, bet ir asmeniniams daiktams. Kiekvienam iš mūsų yra malonu darbo vietoje turėti mums svarbių asmeninių daiktų, kurie priverčia nusišypsoti, akimirkai atsikvėpti ir padaryti nedidelę pertraukėlę tarp darbų. Taip atgauname savo jėgas, akimirkai stabtelėdami, tarsi perkraudami savo energijos resursus ir juos paleisdami iš naujo dar efektyviau atliekant pavestas užduotis. Kaip ir minėjome be darbo vietos, nemažiau svarbi ir poilsio zona, kur galima būtų neformaliai pabendrauti su kolegomis, dalintis savo įžvalgomis ar idėjomis. Taip pat ši zona puikiai tinka ir susitikimams su nuolatiniais klientais, nes prie puodelio kavos žymiai maloniau aptarti reikalus, nei prie dokumentais apkrauto stalo. Nepamirškite ir tinkamo vėdinimo bei žaliųjų augalų, nes tai padeda gerinti orą biure, kas taip pat veikia mūsų sveikatos būklę, darbingumą ir emocinę būseną. Geriausia, kuriant biuro ir darbo aplinkos jaukumą įtraukti visą kolektyvą, kuris galėtų išreikšti savo kūrybines idėjas. Taip dirbant komandoje žmonės geriau vieni su kitais susipažįsta ir bendradarbiauja, atlikdami pavestas užduotis ir įgyvendindami bendrus projektus. Tad tikrai galima drąsiai teigti, kad darbo aplinkos jaukumui yra be galo svarbūs tarpasmeniniai santykiai ir abipusis pasitikėjimas.

Sekite mus Facebook'e