Kategorijos

Informacija

Ką reikia žinoti renkantis komodą namams?

Ką reikia žinoti renkantis komodą namams?

Tvarkingi ir jaukūs namai yra daugelio iš mūsų siekiamybė ir svajonė. Deja, ne visada pavyksta ją įgyvendinti, nesiimant jokių papildomų priemonių ar įsigyjant daugiau funkcionalių ir talpių baldų, kur galima sudėti visus mums reikalingus daiktus. Tačiau ką daryti, jei mus riboja mūsų gyvenamasis plotas ir papildomiems baldams įsigyti nesinori išleisti daug pinigų?

Tikrą atgimimą ir populiarumo piką išgyvena daugelio seniai žinomas bei iš naujo pamėgtas baldas – komoda. Tai ne tik labai praktiškas daiktas, bet ir lengvai pritaikomas bet kurio dydžio namuose ar interjere. Komodos daugelio yra mėgstamos dėl savo patogumo ir to, kad puikiai gali atstoti drabužių spintą, daiktų spintelę, indaują ar sekciją. Priklausomai nuo jos aukščio ar stiliaus, ji puikiai gali tarnauti ir kaip TV staliukas. Galite komodą statyti bet kurioje savo namų erdvėje ir tikrai būsite patenkinti turėdami galimybę susidėti jums reikalingus daiktus ir taip bus lengviau namuose palaikyti tvarką.

Tačiau kaip nepasiklysti gausioje pasiūloje ir išsirinkti tinkamiausią komodą savo namams? Visų pirma, jums reiktų nuspręsti kokia bus jos paskirtis ir kurioje namų erdvėje ji stovės. Pavyzdžiui, miegamajame, puikiai tiks aukštesnė, mažesnio gylio stalčiais komoda, kur galėsite tvarkingai susidėti patalynę, namų tekstilę, apatinį trikotažą ar miego drabužius. Visai kita paskirtis bus komodos, stovinčios prieškambaryje. Tuomet puikiai tiks vidutinio aukščio komoda su stalčiais, kur galėsite patogiai susidėti įvairius galvos apdangalus, šalikus, pirštines, batų priežiūros priemones, pirkinių maišelius ir visas smulkmenas, reikalingas jūsų kasdieniniam naudojimui. Ant komodos viršaus, patogu laikyti padėklą ar krepšelį, kur galite susidėti smulkius daiktus, pvz. raktelius nuo mašinos ar kitas reikalingus daiktus, kurių nereiktų ieškoti ir būtų visada po ranka. Įmantresnio dizaino komoda, puikiai tiks svetainėje, kur galėsite susidėti įvairias puošmenas ar šventėms bei svarbioms progoms skirtą atributiką. Taip pat ant komodos galite eksponuoti šeimos nuotraukas rėmeliuose, dekoratyvinių skulptūrėlių kolekcijas ar interjero dekoro detales.

Sekant mados tendencijas, komodos nebūtinai reiktų derinti prie bendro interjero ar namų stiliaus, kaip tik stengiamasi, kad šis baldas būtų kažkuo išskirtinis. Pavyzdžiui, būtų išraiškingesnio dizaino, įdomesnės spalvos, skirtingos medžiagų faktūros ar išsiskirtų dekoro elementais. Tai tikra namų puošmena, kuri tampa išskirtiniu namų interjero akcentu, traukiančio akį. Gal dėl to, komodos patinka daugeliui žmonių, neskaitant jų amžiaus. Ypač jos yra patogios ir praktiškos, turintiems vaikų, nes komoda gali puikiai atstoti vaikišką spintą ir neužimti daug vietos. Be to ir patiems vaikams yra patogu atsitraukus stalčių, patiems išsirinkti norimus drabužius ir savarankiškai rengtis. Taip pat patogu, vaikams išrūšiuoti skirtingus drabužius atskiruose stalčiuose, kas ir tėvams palengvina darbą, kuomet tenka patikrinti vaikų turimą garderobą. Tad jei vis dar svarstote ar jūsų namams reikalinga komoda, drąsiai atsakome – verta ją įsigyti, nes taip bus žymiai paprasčiau sandėliuoti tiek sezoninius, tiek kasdien naudojamus daiktus, palaikyti tvarką ir kasdien žymiai patogiau tvarkytis efektyviai išrūšiuojant daiktus.

Komodos dar yra patrauklios ir dėl savo kainos, nes yra daugeliui lengvai prieinamos ir tikrai nėra brangios. Galima rasti labai modernių ir šiuolaikiškų sprendimų, kurie tikrai labai stilingai atrodys, tai komodos su veidrodžio apdaila ar chromuotomis detalėmis. Taip pat labai populiarios ir vintažinio stiliaus sendintos arba skandinaviško minimalistinio stiliaus komodos, kurios tikrai taps jūsų namų puošmena ir padės sukurti jaukią atmosferą.

Sekite mus Facebook'e