Kategorijos

Informacija

Ar sofa - lova yra patogus sprendimas namams?

Ar sofa - lova yra patogus sprendimas namams?

Šiuolaikiniai namai pasižymi ne tik minimalistiniu skandinavišku stiliumi, kas itin akivaizdu stebint populiarių baldų gamintojų diktuojamas mados tendencijas. Tačiau nemažiau svarbus yra ir gaminamų baldų funkcionalumas. Stengiamasi baldų dizainą taip ištobulinti, kad jie nesudėtingai transformuotųsi ir papildomai leistų susikurti komfortišką vietą ne tik poilsiui, bet ir miegui. Tai ypač aktualu, kalbant apie tai ar sofa-lova yra patogus sprendimas. Be abejonės – taip, tačiau rekomenduojama patiems įsivertinti ne tik savo poreikius, bet ir galimybes, nes neretai soaos-lovos su kokybišku miegamuoju mechanizmu kaina būna aukštesnė nei įprastos sofos. Taip pat įsivertinkite ir savo namų erdvę, kur planuojate statyti sofą-lovą, nes išskleidžiant ją reikės papildomos vietos. Be to, įvertinti reiktų tai, kad sofos-lovos būna gerokai sunkesnės nei įprastos sofos ne tik dėl mechanizmo, bet ir tvirtesnio korpuso, kuriame jis sumontuotas.  

 Sofos-lovos miegamosios dalies mechanizmai būna įvairių modelių. Labai svarbu pasižiūrėti technines charakteristikas, kur nurodoma rekomenduojama jų apkrova kilogramais. Ši informacija ypač svarbi, jei norite įsigyti jums patikusią sofą-lovą internetu. Pagrindiniai yra du mechanizmų tipai, kuomet miegamoji dalis išsitraukia arba išsistumia. Taigi kokie yra esminiai jų skirtumai?

 Pirmas dalykas – tai patogus valdymas, stumdoma miegamoji dalis yra gana patogi, nes išstumiama priekinė arba galinė sofos dalis, kuri patogiai keletu nesudėtingų judesių pagalba transformuojasi į lovą. Sofos viduje yra integruotos slankiojančios dalys, kurios leidžia valdyti sofos modulius. Pagrindinis minusas yra tai, kad miegamoji dalis yra tokio pat kietumo kaip ir įprasta sofa, ją galima paminkštinti tik stacionaraus antčiužinio pagalba, pašalinus visus tarpus, tarp atskirų sofos modulių. Tuo tarpu ištraukiamas sofos-lovos miegamosios dalies mechanizmas susilanksto ir „pasislepia“ įprastoje sofoje. Tai patvarus iš plieno ar aliuminio lydinio pagamintas karkasas su tvirtomis spyruoklėmis, ant kurio dedasi pageidaujamo kietumo čiužinys. Vienintelis minusas tai, kad su laiku šis mechanizmas gali pradėti girgždėti. Todėl rekomenduojama rinktis tokį modelį ne kasdieniniam naudojimui. Tačiau ant tokio čiužinio yra miegoti žymiai patogiau, nes nėra jokių tarpų, kuriuos reiktų papildomai paminkštinti.

Kad geriau įsivaizduotumėte kuom skiriasi vienokio ar kitokio sofos-lovos miegamosios dalies mechanizmo valdymas, rekomenduojama nuvykti į jūsų išsirinkto baldų gamintojo fizinę parduotuvę, kur galėsite gyvai išbandyti jums patikusį modelį. Visi didieji žinomi baldų gamintojai, dažnai turi savo baldų ekspozicijas ir baldų prekybos centruose, esančiuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje.  Taip galėsite išsirinkti sau labiausiai tinkantį ir patinkantį variantą bei užsisakyti, kad jį pagamintų ir pristatytų jūsų nurodytu adresu.

Sofos-lovos yra labai praktiškos, todėl kad puikiai tinka pačioms įvairiausioms erdvėms. Neretai yra derinamos kelios skirtingos sofos vienoje erdvėje, kur jos tampa pagrindiniu interjero akcentu. Tai vienas svarbiausių baldų tiems žmonėms, kurie vertina ne tik šiuolaikišką stilių, patogumą, bet ir komfortą. Su kuo ir siejasi patogi, jauki sofa-lova, taip ir kviečianti prisėsti ar patogiai prigulti ir atsikvėpti po dienos darbų. Tad nesvarbu, ką nuspręsite išsirinkti, svarbiausia leiskite sau susikurti tokį komfortą, kokio norisi jums ir jūsų šeimos nariams. Nes tik kokybiškai pailsėję, jausitės žvalūs ir galėsite džiaugtis puikia fizine ir emocine sveikata. Leiskite sau gyventi patogiai, nesijaudinant dėl ateities, nes tai ką susikursite šiuo momentu tai turės didžiulės įtakos jūsų gyvenimo kokybei ateityje.  Tad į klausimą ar verta įsigyti sofą-lovą, atsakymą greičiausiai jau turite, beliko išsirinkti.    

Sekite mus Facebook'e